divendres, 11 de gener del 2013

Metamorphosis


Vet ací una exquisida raresa. Una adaptació de la novela de Frank Kafka que s’atreveix a barrejar drama (un drama desmesurat i histriònic, clar!), amb pel•lícula de “mostruos”.

S’ha de tindre els ous ben posats per a adaptar la novel•la i em sembla que és –Oh, sorpresa!- la única vegada que ha passat pel cinema en un llargmetratge. Però la premissa és original i alhora senzilla; no te més molla que conectar el gènere de la serie-b en el contexte realista de l’època decimonònica, les conseqüències son hilarants i extranyes al mateix temps.

I esta bé, les llicencies literàries no estan només per a fer pel•licules de “qualité”, sinó per a estimular la creativitat de tot el món, i esta clar que quan Frank Kafka parlava de la Metamorfosis parlava del monstre existencial, de la humanitat desfigurada i maltractada, de la repressió de la societat industrial i burocràtica, però també estava parlant d’un bicharraco lleig i asquerós.

 I el que ha fet ací el Sr. Chris Swanton - perpetrador de la masacre- és dir-se: Si, el bò de Gregorio Samsa, ja ha canviat, ja ha mutat, ja s’ha transfigurat en eixe monstre universal.... Però, i ara que?.

 Es una pregunta tan simple que bé que se l’havera pogut fer Kafka.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada